PDA

View Full Version : francaizs

popcorn
09.04.2008, 15:50
no takto...je to velmo pekny jazyk, ale mozem povedat ze za tieto 4 roke co som sa ho ucila, viem povedat ako sa volam aj de bivam...ani lem chleba si neviem pitat :P ale to je verovatno lem skrz mna, co by seci to tak skolsky povedali..

ale hlavnvo co som kcela dat uzaver... ak sa kcete ucit francusky tak bucte pripraveni na nasledovnvo:

secko je to plnvo hlupej kopmlikuvanej gramatiky kera sa satoji od nepravilnej promene nepravilnich glagola dodavanjem nepravilnih nastavaka na napravilno dobijenu osnovu prethodno pomenutih (nepravilnih) glagola... secke casy , (kerich jesto navzaj triliom) maju svoju posebnu promenu aj listu nepravilnich glagolov, kerie sa mienaju s pomocnima glagolami kerie taktiez v kazdom case maju inaksiu promenu aj inaksiu osnovu, a na tie nepravilne nastavke mas dat tri vrsty akcentov, kerie podla mna sa viacej ako suvisnie.. :X :blink: :blink: :blink: a kim ty z toho seckiho slkopis suvislu vetu a potom ju este vyslovis.... :S :S :S

to je moj vseobecny utisak za tieto 4 roke co sa tika francaizs ...a caka ma este edna kontrolna :wallbash:

dark_warrior_prince
09.04.2008, 16:36
jaaaaaaaaajjjjj

pa aj ja som pocuv ze je FRANCOA ni pekni jazyk

to ich BONZUR ......ccc.......pa bi som ich pekne viposielav u 3 lepe.........

ja bi sa tem jazyk neuciiiiiiiiiivvvvvv
(lem ak mam rodinu tam volade alebo ak som streber)

JUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
UUUUUUUUUUUJIJJ:LKJK\"JLKJ:JLHEG:H:G

sory som zaspav na tastarure :huh: :huh:

popcorn
09.04.2008, 16:54
pa ... mne je jazyk pekny, ked ho volakto druhi rozprava :P kcela by som to aj ja tak pekne vediet...ale tu som sa hlavne sustredila na ich gramatiku, kera je na hodinach velmo vyforsirana a rozpravat sa po francusky setia posledny mesiac v 4. triede... ccc :(