PDA

View Full Version : Galija, iliti vrbara

admin
06.04.2008, 03:46
Sobota, 5 april, hodim volade okolo 2100...

Sedim s mokrima vlasma za kompom, a dilemisem ci si dam gel neska ci ni, a cestou posielam nolemu sms, kreativnej sadrzine \"Aj?\". Gari este predvcerom mesto havranky nam kupiv karty za koncert za vcera vecer vo Vrbare. Viete, tesiv som sa poprilicno na tem koncert, ponajviac z dovodu ze ak nebudem doma tak nebudem mysliet o uceni. No uglavnom, odpisav nole (medzicasom som si aj ja dav gela), ze za 1h vo vrbare. Pohnem vam ja 3min pred istekom deadlineho, vola aj nole ze kao aj vom pozdi, reku xtra. Najdeme sa mi pred petrovcankou, aj kupime flasu vina aj volaco za zalievania aj odindeme do white housu (kto vie vie, kto ni ni). Aj sa mi tam rozpravame ze akoze vieme 2 piesne od Galiji, co je o ednu celu piesem viac ako co sme vedeli od Van goga a aj tam sme sa xtra previedli. No strusili sme mi tu flasu aj sa o 2320 otrepali do vrabare.

Vrbara - polu prazna. Sme boli priti disapointed, lebo hat sme ocakavali viac mase. Ale sta je tu je... No za edno 10 min vychadza znama polucelava faca s konjskim repom aj gitarov na binu - tj Nesa Galija aj jeho kolega. Sada, berie gitaru do ruk. V pokretach kym berie gitaru sa vidi laska, asi taka ako ked beriete dieta do ruk. V pokretach sa mu este vidi poznania, rovno tak ako ked date ruku cloveku keryho poznate cely zivot, viac ako co poznate seba. Pritiska struny, zatvara oci a udiera prvy akord. Druhy akord... Treti... Udiera akordy tak prirodne, tak strucne tak preterane ze mate pocit ako keby sa narodiv s gitarou. Prva piesem, vieme vec, odspievali sme ju celu. Druha pisem, Nesa este stale ma zatvorenie oci, na tvary blazeny vyraz radosti kery mavaju zriedkavy ludia co robia to co kcu. Aj tuto sme odspievali. Tretia, cudom vieme aj tuto. Nesa udiera akordy, hra na gitare a s nolem sa odusevnujeme ako clovek hudie. Stvrta ves, vieme aj tuto. Odohrav edno 5,6 svojich veci, secke sme vedeli, uz volade ich poculi lem tak krajickom uha co bi bratia srby povedali. Odohrav aj 2,3 strane veci, medzi ostatnyma aj Knocking on heavens door (a naozaj bola rovno taka atmosfera - Feels like knocking on heavens door). Povedav - Ostale pesme ne mogu da odsviram trezan, odoh da se nasljokam s usmevom od ucha po ucho. Aj tasov. Posle 1h aj 30min svirania, posle casu na kerom vecina koncertov konci, clovek si dav pauzu takych 15-20 min. Vrativ sa, sadov, sklopiv oci a udrev akord, stastny ako dieta ke dostane ebenvo lizalko. Ziariv takym dobrim \"vajbom\" (co by brat bake povedav) ze to bolo takvo zaraznvo, az az. Odohrav este dost veci, a rovno o 0200 zakonciv. Na bis, aj ziadost mojej susede Lekarovej odohrav este ednu vec.

Koncert, bov ednou recou - nenadjebivy. Nesa ziariv lepsim vajbom ako hocikto kto hrav u nas. Usmev, zatvorenie oci kym udiera perfektnie akordy ukazovali taku dozu lasky k muziky ze to bolo nenadjebive nenadjebivo. Bolo, bolo tak ze ked hrav smutnie veci slzy pohli na oci, a ked hrav stastnie veci tak usmev sami bov tam. Bolo to tak ako ked vidite ze volakto place od stastia a placete s nim. Bolo tak, nenadjebivo... Hudov aj piesem keru sa pametam z detstva. Ale ranyho detstva. Bov som klinac, asi prva trieda, moji kupili bieliho juga kery mav kasetas radio v sebe, co nam vtedy bolo wow. Oco mav staru kasetu na keru si nahrav veci co kcievav. Posadiv ma do juga a sme isli do Noviho sadu na picu, praznima cestami lebo malo kto mav pare za horivo a mi sme sa vozili na plyne. A na radiu hudla pisem od Galiji - Stare trube...

Hocikto kto nebov tam, podla mna prepustiv vela. Elektrostatika, aj narodnie shity co pustaju v fensilende, smor piesne v cepsimu, kantastrofa pateticky pevac v foreste, neopevanie srania z vegasu sa s Nesom aj atmosferou keru spravit merat nedaju.

Ja som :worthy:, tajdem stahovat diskografiu tohoto cloveka. Ja nemozem verit ako ma dojav aj odusevniv clovek. Toto bolo nenadjebivo...

Sorry ak mam pravopisnie chyby, preklepi aj pod. Kuckam usred mrklog mraka na lap-tope takze predpokladam ze ich jesto dost. Cely dojem je ni indukovany vinom, ludia co ma vedia tak vedia ze 1l vina na noleho aj mna je rovno telko aby nebolo nist. Neso, svaka ti cast...

Videos na jutjub:
Trube (live) - tu (http://www.youtube.com/watch?v=b8qbZHR6RLQ) (tu boli lem ony dvaja za mikrofonami, aj boli troska starsi ;) ), aj bogami hrali krajsie ako na tomto spote
Mozda sam lud tu (http://www.youtube.com/watch?v=cqcCM7UKURc) spot vyzera sucky, piesem je EXTRA dobraaaa
Dodirni me - tu (http://www.youtube.com/watch?v=5g9Oq_kjxgg) skenki vec, barem mne
Ti mozes sve - tu (http://www.youtube.com/watch?v=0HXgwb8jV00) taka motivational vec :)

PikaPoka
06.04.2008, 13:19
boze akvo krasno.. posle tohto mi je :( ze som nebola.. ja naveky prepustim ^ provody...

admin
06.04.2008, 13:25
PikaPoka wrote:
boze akvo krasno.. posle tohto mi je :( ze som nebola.. ja naveky prepustim ^ provody...

ja viem,a vies s kym takie provody byvaju O:-)

PikaPoka
06.04.2008, 13:40
da, da :)

admin
06.04.2008, 14:06
telko o tom ;)